60 ml zimnej wody
90 ml wody
1 szkl cukru
1 łyżka soku wiśniowego
1 łyżkę żelatyny wsypujemy do miski, i do tego dolewamy 60 ml zimnej wody, dokładnie mieszamy, i odstawiamy do napęcznienia.
w niewielkim garnuszku zagotowujemy 90 ml wody,do niej dodajemy 1 szkl cukru. gotujemy ok. 10min. mieszając co chwile. napęczniałą żelatynę, spulchniamy widelcem. włączamy mikser na średnie obroty. do żelatyny wpowoli wlewamy syrop cukrowy. i miskujemy przez 20min. a po 10min wlewamy łyżkę soku wiśniowego. niewielki pojemnik lub małą blaszkę, wykładamy ją papierem i smarujemy olejem. do tego pojemnika wlewamy masę, i odstawiamy do lodówki na 3 godziny. wyciągamy pianki na oprószony blat cukrem pudrem. kroimy na małe dowolne kawałeczki.
jeśli chcemy różne kolory pianek, dodać mozna barwnik spożywczy.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu