Polecamy dzisiaj:

Muszle zapiekane ze szpinakiem

Lekka pianka truskawkowa

print Drukuj
Lekka pianka truskawkowa

justakitchen

liczba porcji Liczba porcji 8
Ocena:
5.0

1 ocena

Pianka truskawkowa - przepyszna, ekspresowa i delikatna jak znane i lubiane ptasie mleczko pianka. Idealny deser na lato!

składniki
  • 500 g mleka skondensowanego
  • 2 galaretki truskawkowe
  • 250 ml wrzątku
  • 12 ciastek /owsiane, herbatniki/
  • truskawki
  • otarta czekolada
sposób przygotowania

Przepis na piankę truskawkową:

  1. Rozpuszczamy galaretki we wrzątku i chłodzimy do temperatury pokojowej.
  2. Mleko ubijamy w mikserze na maksymalnej mocy przez 3-4 minuty. Cały czas ubijając, nalewamy powoli galaretkę i miksujemy do momentu uzyskania jednolitej masy.
  3. Na dnie wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy układamy ciastka. Wylewamy na nie delikatnie piankę. Wyrównujemy masę i układamy plastry truskawek.
  4. Posypujemy czekoladą i chłodzimy w lodówce.

Przepyszna pianka truskawkowa gotowa. Smacznego!

Ocena:
5.0
Liczba porcji 8
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Fileciki pod migdałową panierką
Gwiazdka

Fileciki pod migdałową panierką

Nie ma nic prostszego, łatwego a zarazem pysznego do zrobienia jak kotlety pod migdałową pierzynką.
Ziemniaki z kotlecikami
Gwiazdka

Ziemniaki z kotlecikami

Ciekawy pomysł na faszerowane ziemniaki, małymi kotlecikami mielonymi. Polecam pyszne.
Tostowa zapiekanka z kurczakiem
Gwiazdka

Tostowa zapiekanka z kurczakiem

Zapiekanka na chlebie tostowym z makaronem oraz kurczakiem, którą możemy podać na obiad lub kolacje.
Brownie czekoladowe
Gwiazdka

Brownie czekoladowe

Przepis na brownie czyli ciasto czekoladowe jest łatwy, więc warto wypróbować. Brownie pokrojone na kawałki pasuje doskonale do aromatycznej kawy :) Polecam sprawdzony przepis na brownie!
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!