Pasztet z wątróbki drobiowej

Pasztet z wątróbki drobiowej

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 5

Uwielbiam pasztety ale tylko domowe. Dziś proponuje Pasztet z wątróbki drobiowej z suszoną śliwką. To moje popisowe danie na rodzinne imprezy i święta.

Składniki:

  • wątróbka drobiowa 1/2 kg
  • suszona śłiwka 50 gram
  • sól i pieprz do smaku
  • masło
  • majeranek do smaku

Sposób przygotowania:

Przepis na Pasztet z wątróbki drobiowej:

  1. Wątróbkę podsmażyć, zmielić razem ze śliwką, doprawić
  2. Masę przełożyć do foremek, zalać roztopionym masłem, schłodzić.

Super prosty Pasztet z wątróbki drobiowej GOTOWY! SMACZNEGO:)

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy