250 g pieczarek
1 cebula
4 plasterki szynki
0,25kg żółtego sera
1 łyżka masła
1 jajko
ketchup
sól i pieprz
bazylia
oregano
Pieczarki umyć, wyczyścić i pokroić na małe kawałki, cebulę pokroić, doprawić przyprawami (sól, pieprz, oregano, bazylia) i wszystko razem podsmażyć ok. 5 minut na łyżce masła.
Ciasto francuskie dzielimy na 4 równe wielkości prostokątów, końce ponacinać. Na środku każdego z prostokątów położyć plasterek szynki.
Następnie układamy pieczarki z cebulką,starty żółty ser i polewamy ketchupem.
Końce ciasta francuskiego nakładamy na siebie, tak powstaje pasztecik.
Smarujemy żółtkiem i wstawiamy do piekarnika na 20 minut w temperaturze 180 stopni.
PASZTECIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z PIECZARKAMI,SZYNECZKĄ I ŻÓŁTYM SEREM
Drożdżowe paszteciki z pieczarkami.
Paszteciki drożdżowe z nadzieniem ze szpinaku i mięsa
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu