PASZTECIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z PIECZARKAMI,SZYNECZKĄ I ŻÓŁTYM SEREM
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
2 Ocen
Ilość porcji: 4
Bardzo pyszne na ciepło lub zimno, najlepiej smakują do czerwonego barszczu:)
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
250 g pieczarek
1 cebula
4 plasterki szynki
0,25kg żółtego sera
1 łyżka masła
1 jajko
ketchup
sól i pieprz
bazylia
oregano
Sposób przygotowania:
Pieczarki umyć, wyczyścić i pokroić na małe kawałki, cebulę pokroić, doprawić przyprawami (sól, pieprz, oregano, bazylia) i wszystko razem podsmażyć ok. 5 minut na łyżce masła.
Ciasto francuskie dzielimy na 4 równe wielkości prostokątów, końce ponacinać. Na środku każdego z prostokątów położyć plasterek szynki.
Następnie układamy pieczarki z cebulką,starty żółty ser i polewamy ketchupem.
Końce ciasta francuskiego nakładamy na siebie, tak powstaje pasztecik.
Smarujemy żółtkiem i wstawiamy do piekarnika na 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Autor: EwelinaP
Polecamy również
Paszteciki drożdżowe z nadzieniem ze szpinaku i mięsa
paszteciki sa idealnym dodatkiem do barszczu , lub rosołu , świetnie smakuję jako przystawka na uroczystym przyjęciuDrożdżowe paszteciki z pieczarkami.
Paszteciki z pieczarkami pysznie smakują z czerwonym barszczykiem.Ponieważ są bardzo syte mogą być nawet na obiad .Smaku...PASZTECIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z PIECZARKAMI,SZYNECZKĄ I ŻÓŁTYM SEREM
Bardzo pyszne na ciepło lub zimno, najlepiej smakują do czerwonego barszczu:)Zobacz więcej przepisów na: