PASZTECIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z PIECZARKAMI,SZYNECZKĄ I ŻÓŁTYM SEREM

PASZTECIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z PIECZARKAMI,SZYNECZKĄ I ŻÓŁTYM SEREM

Ocena:

2 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Bardzo pyszne na ciepło lub zimno, najlepiej smakują do czerwonego barszczu:)

Składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego
250 g pieczarek
1 cebula
4 plasterki szynki
0,25kg żółtego sera
1 łyżka masła
1 jajko
ketchup
sól i pieprz
bazylia
oregano

Sposób przygotowania:

Pieczarki umyć, wyczyścić i pokroić na małe kawałki, cebulę pokroić, doprawić przyprawami (sól, pieprz, oregano, bazylia) i wszystko razem podsmażyć ok. 5 minut na łyżce masła.

Ciasto francuskie dzielimy na 4 równe wielkości prostokątów, końce ponacinać. Na środku każdego z prostokątów położyć plasterek szynki.

Następnie układamy pieczarki z cebulką,starty żółty ser i polewamy ketchupem.

Końce ciasta francuskiego nakładamy na siebie, tak powstaje pasztecik.

Smarujemy żółtkiem i wstawiamy do piekarnika na 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Autor: EwelinaP

Polecamy nasze przepisy