Polecamy dzisiaj:

Idealny sernik na jesień

Drożdżowe paszteciki z pieczarkami.

print Drukuj
Drożdżowe paszteciki z pieczarkami.

Izabela S.

liczba porcji Liczba porcji 10
Ocena:
0.0

0 ocen

Paszteciki z pieczarkami pysznie smakują z czerwonym barszczykiem.Ponieważ są bardzo syte mogą być nawet na obiad .Smakują gorące jak i zimne.Polecam pyszne paszteciki.

składniki

Farsz:

pół kilo pieczarek

1 cebula

olej do smażenia

sól i pieprz do smaku

 

Ciasto:

5 dag świeżych drożdży

3 szklanki mąki pszennej

2 łyżeczki soli

2 łyżeczki cukru

pół szklanki ciepłego mleka

10 dag masła lub margaryny

2 jajka

 

Dodatkowo:

masło do posmarowania blaszek

mąka do posypania stolnicy

sposób przygotowania

1.Masło lub margarynę roztopić i lekko przestudzić.

2.Drożdże dokładnie rozetrzeć z cukrem i mlekiem.

3.Do mąki dać jajka,roztarte drożdże,sól i roztopione masło,następnie zagnieść ciasto.Ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na około 1 godzinę.

4.Przygotować farsz:pieczarki obrać,opłukać i pokroić w małą kostkę.Cebulę obrać i również drobno pokroić.

5.Cebulę i pieczarki dusić do miękkości na oleju,na koniec przyprawić do smaku solą i pieprzem.Przestudzić.

6.Wrośnięte ciasto podzielić na kilka części i wałkować na posypanej mąką stolnicy formując prostokąty,na każdy nakładać równomiernie farsz i zwijać w roladę,nastepnie kroić małe roladki.

7.Roladki układać na blaszkach posmarowanych masłem i piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia.

8.Upieczone podawać i smacznego.

 

Tagi: Pieczarki
Autor:
Ocena:
0.0
Liczba porcji 10
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Idealny sernik na jesień
Gwiazdka

Idealny sernik na jesień

Za oknem już prawdziwa jesień. To czas ciepłych i aromatycznych naparów, imbiru, herbat i wszystkiego, co nas rozgrzeje w chłodne dni. Więcej czasu spędzamy teraz w domu, dlatego warto umilić sobie ten jesienny czas słodkim akcentem. Jesień to również okres na konkretne owoce i warzywa. Na targach widoczne są jabłka, gruszki i dynie. Dynia to niemal symbol październikowego miesiąca, za sprawą czasu występowania oraz Halloween, które świętowane jest na koniec miesiąca. Zachęcamy Was do przygotowania pysznego sernika dyniowego, który sprawdzi się idealnie na podwieczorek czy na imprezę.
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Gwiazdka

Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu

Jak ugotować brokuła? Jakie właściwości ma brokuł? Dlaczego warto jeść brokuły? zapraszamy do naszego artykułu o tym pysznym i zdrowym warzywie 
Dwa sposoby na sernik z bezą
Gwiazdka

Dwa sposoby na sernik z bezą

Sernik z bezą to fantastyczna wariacja łącząca kruchy spód, kremowe wnętrze sernika i niezwykle słodkie zwieńczenie, jakim jest piankowy top. Można śmiało stwierdzić, że to ulubione ciasto wszystkich Polaków i jest najchętniej przygotowywane na uroczystości. Nie trzeba się zastanawiać dlaczego, bo oprócz fantastycznego smaku, niezwykle pięknie prezentuje się na każdym stole.  Istnieje kilka sposobów na wykorzystanie bezowego wierzchu. Największą popularnością cieszy się tak zwany    sernik z rosą, którego wierzch jest miękki a pod wpływem czasu i temperatury, pojawiają się na nim kropelki słodkiej wody, stanowiąc dodatkową dekorację.
Łatwy przepis na tiramisu
Gwiazdka

Łatwy przepis na tiramisu

Przepis na tiramisu    czyli wspaniały włoski deser. Polecam mój przepis na tiramisu, bo jest naprawdę łatwy. A deser doskonały mozna powiedziec :)
Lazania z mięsem mielonym
Gwiazdka

Lazania z mięsem mielonym

Przepis na lazanię z mięsem mielonym. Efekt przepyszny, polecam przepis na lazanię każdemu. Smacznego :)
Sernik na szpinakowym spodzie
Gwiazdka

Sernik na szpinakowym spodzie

Wielkanoc dla Polaków, to święto kojarzące się wiosną, odrodzeniem i pysznym jedzeniem, którego nie może zabraknąć podczas spotkań z rodziną. Wielokrotnie zastanawiamy się, jakimi smakami możemy zaskoczyć naszych gości, by zachować tradycję, ale również wnieść odrobinę nowoczesności. Pośród klasycznych ciast świąt Wielkiej Nocy, możemy wymienić babki, mazurki, makowce, ale także na liście nie może zabraknąć sernika, jako ciasta o wielu wariacjach. 
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!