Paszteciki z pieczarkami pysznie smakują z czerwonym barszczykiem.Ponieważ są bardzo syte mogą być nawet na obiad .Smakują gorące jak i zimne.Polecam pyszne paszteciki.
Farsz:
pół kilo pieczarek
1 cebula
olej do smażenia
sól i pieprz do smaku
Ciasto:
5 dag świeżych drożdży
3 szklanki mąki pszennej
2 łyżeczki soli
2 łyżeczki cukru
pół szklanki ciepłego mleka
10 dag masła lub margaryny
2 jajka
Dodatkowo:
masło do posmarowania blaszek
mąka do posypania stolnicy
1.Masło lub margarynę roztopić i lekko przestudzić.
2.Drożdże dokładnie rozetrzeć z cukrem i mlekiem.
3.Do mąki dać jajka,roztarte drożdże,sól i roztopione masło,następnie zagnieść ciasto.Ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na około 1 godzinę.
4.Przygotować farsz:pieczarki obrać,opłukać i pokroić w małą kostkę.Cebulę obrać i również drobno pokroić.
5.Cebulę i pieczarki dusić do miękkości na oleju,na koniec przyprawić do smaku solą i pieprzem.Przestudzić.
6.Wrośnięte ciasto podzielić na kilka części i wałkować na posypanej mąką stolnicy formując prostokąty,na każdy nakładać równomiernie farsz i zwijać w roladę,nastepnie kroić małe roladki.
7.Roladki układać na blaszkach posmarowanych masłem i piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia.
8.Upieczone podawać i smacznego.
PASZTECIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z PIECZARKAMI,SZYNECZKĄ I ŻÓŁTYM SEREM
Drożdżowe paszteciki z pieczarkami.
Paszteciki drożdżowe z nadzieniem ze szpinaku i mięsa
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu