Polecamy dzisiaj:

Muszle zapiekane ze szpinakiem

Pasty do kanapek

Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5

435 ocen

Pasta z bakłażana i jabłka

Pasta z bakłażana i jabłka

Pasta z bakłażana i jabłka przechowywana w lodówce ma gęstą konsystencję i idealnie nadaje się do kanapek czy też makaronów. Równie doskonale pasta z bakłażana i jabłka sprawdza się jako dip do warzyw. Bakłażany w skórce zawierają antocyjany a dokładnie nasuninę, która działa silnie antyutleniająco - m.in. zapobiegając nowotworom.
Baba ghanoush idealna

Baba ghanoush idealna

Baba ghanoush najlepiej smakuje następnego dnia. Podobnie jak hummus, babę ghanoush można jeść ze świeżymi warzywami pokrojonymi w słupki lub po prostu z ulubionym pieczywem. A dlaczego warto jeść bakłażany? Posiadają właściwości detoksykacyjne,  zmniejszają ryzyko zachorowania na choroby nowotworowe, a nawet poprawiają przemianę materii!
Linia
Melitzanosalata - grecka pasta z bakłażana

Melitzanosalata - grecka pasta z bakłażana

Do przygotowania Melitzanosalaty - greckiej pasty z bakłażana wystarczy dosłownie kilka składników - upieczone bakłażany, czosnek, natka pietruszki, oliwa z oliwek, sok z cytryny, sól i pieprz. Bakłażany pieką się same, a reszta to tylko kilka chwil miksowania i  Melitzanosalata - grecka pasta z bakłażana jest gotowa. Polecam!
Twarogowa pasta z makreli

Twarogowa pasta z makreli

Przepis na twarogowa pasta z makreli jest banalnie prosty! Przygotowanie twarogowej pasty z makreli po pierwsze zajmuję naprawdę mało czasu, po drugie przepis jest tak prosty, że w przygotowaniu twarogowej pasty z makreli śmiało mogą uczestniczyć dzieci. Założę się że taka samodzielnie przygotowana pasta z makreli będzie im smakować o niebo bardziej! :)
Linia
Pasta z makreli i jajka

Pasta z makreli i jajka

Lubicie pasty do chleba? W takim razie koniecznie wypróbujcie pastę z makreli i jajka! Pasty takie jak pasta z makreli i jajka znakomicie zastępują najbardziej popularne dodatki do kanapek: wędlinę czy też ser żółty. Pasta z makreli i jajka urozmaici jadłospis, dostarczy zdrowych tłuszczy i pełnowartościowego białka. Polecam!
Pasta z makrelą i szczypiorkiem

Pasta z makrelą i szczypiorkiem

Pasta z makrelą i szczypiorkiem jestzdrowa pożywna i smaczna!Pasty do chleba skutecznie urozmaicają mój i moich pacjentów jadłospis. Chociaż na pierwszym i nigdy nie zachwianym miejscu znajduje sie pasta z jajek, ale drugie zdecydowanie  należy do past z dodatkiem ryb, a pasta z makrelą i szczypiorkiem jest jedną z moich ulubionych :)
Linia
Hummus z czerwoną papryką

Hummus z czerwoną papryką

Przepis na hummus z czerwoną papryką to kolejna wariacja na temat hummusu. W mojej kuchni  najczęściej wykorzystuje hummus z czerwoną papryką do grzanek i kanapek na drugie śniadanie, chociaż możliwości jego wykorzystania jest wiele. Hummus z czerwoną papryką doskonale nadaje się również jako dodatek do tortilli czy też po prostu jako dip do surowych warzyw.
Klasyczny hummus

Klasyczny hummus

Klasyczny hummus najlepiej smakuje gdy jest jeszcze ciepły!  Klasyczny hummus skrop oliwą, a w wersji light posyp zieloną kolendrą, natką pietruszki, kuminem lub suszonymi pomidorami i zajadaj z pokrojonymi w słupki warzywami. W takiej wersji klasyczny hummus będzie smakowitym posiłkiem dostarczającym białko, potas, fosfor, błonnik oraz większość witamin z grupy B.
Linia
Hummus z pieczonym burakiem

Hummus z pieczonym burakiem

Na sam widok różowego hummusu z pieczonym burakiem niejednemu może pociec ślinka. Piękny, smakowity kolor hummusu z pieczonym burakiem jest jego niewątpliwym atutem, natomiast połączenie buraka i ciecierzycy dostarcza również solidnej dawki żelaza!  Hummus z pieczonym burakiem szczególnie polecam osobom cierpiącym na anemię.  
Pasta jajeczna do kanapek

Pasta jajeczna do kanapek

Bardzo prosty przepis na pastę jajeczną. To co sprawia, ze pasta jajeczna smakuje wyjatkowo to dodatki. W tym przypadku połączenie pasty jajecznej z łososiem i rzodkiewką. Kanapki z pastą jajeczną to szybka i prosta przekąska.
Linia
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Nie ma chyba w Polsce domu, w którym pasta jajeczna byłaby nieznana. Wynika to z tego, że pasta jajeczna to bardzo prosta potrawa. Jestem pewny, że z przygotowaniem pasty jajecznej nie będzie miał problemu nawet totalny laik kulinarny. Oto prosty przepis na pastę jajeczną.
Pasta jajeczna - prosty przepis

Pasta jajeczna - prosty przepis

Pasta jajeczna - najlepsza z past. Pasta jajeczna idealnie smakuje z każdym rodzajem pieczywa. Możemy nią dekorować kanapki albo podawać w odrębnych miseczkach lub na liściach sałaty. Pasta jajeczna jest doskonała na śniadanie, choć na kolację też ją można zjeść :)
polecamy
ostatnio dodane
Fileciki pod migdałową panierką
Gwiazdka

Fileciki pod migdałową panierką

Nie ma nic prostszego, łatwego a zarazem pysznego do zrobienia jak kotlety pod migdałową pierzynką.
Ziemniaki z kotlecikami
Gwiazdka

Ziemniaki z kotlecikami

Ciekawy pomysł na faszerowane ziemniaki, małymi kotlecikami mielonymi. Polecam pyszne.
Tostowa zapiekanka z kurczakiem
Gwiazdka

Tostowa zapiekanka z kurczakiem

Zapiekanka na chlebie tostowym z makaronem oraz kurczakiem, którą możemy podać na obiad lub kolacje.
Brownie czekoladowe
Gwiazdka

Brownie czekoladowe

Przepis na brownie czyli ciasto czekoladowe jest łatwy, więc warto wypróbować. Brownie pokrojone na kawałki pasuje doskonale do aromatycznej kawy :) Polecam sprawdzony przepis na brownie!
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!