Pasta z tuńczyka

Pasta  z tuńczyka

Ocena:

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Idealna do pieczywa, pasta z tuńczyka, bardzo czesto zastępuję sklepową wedlinę. W moim domu w zasadzie nie ma tygodnia bez pasty z tuńczyka

Składniki:

 

  • papryka czerwona 1 sztuka
  • szczypiorek 1 sztuka
  • ogórek kiszony 2 sztuki
  • majonez tradycyjny wg. uznania
  • sól do smaku
  • brokuł kilka różyczek
  • jaja 2 sztuki
  • tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
  • rzodkiewka kilka sztuk
  • pieprz czarny mielony do smaku

Sposób przygotowania:

Przepis na pastę z tuńczyka:

  1. Pokroić w kostkę szczypiorek, ogórka kiszonego, paprykę i rzodkiewkę oraz ugotowane jajka
  2. Brokuły po ugotowaniu ostudzić
  3. Dodać majonez, przyprawy i delikatnie wymieszać

Pasta z tuńczyka z czerowną papryką i szczypiorkiem gotowa. Smacznego

 

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy