Pasta z tuńczyka
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
1 Ocen
Ilość porcji: 4
Idealna do pieczywa, pasta z tuńczyka, bardzo czesto zastępuję sklepową wedlinę. W moim domu w zasadzie nie ma tygodnia bez pasty z tuńczyka
Składniki:
- papryka czerwona 1 sztuka
- szczypiorek 1 sztuka
- ogórek kiszony 2 sztuki
- majonez tradycyjny wg. uznania
- sól do smaku
- brokuł kilka różyczek
- jaja 2 sztuki
- tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
- rzodkiewka kilka sztuk
- pieprz czarny mielony do smaku
Sposób przygotowania:
Przepis na pastę z tuńczyka:
- Pokroić w kostkę szczypiorek, ogórka kiszonego, paprykę i rzodkiewkę oraz ugotowane jajka
- Brokuły po ugotowaniu ostudzić
- Dodać majonez, przyprawy i delikatnie wymieszać
Pasta z tuńczyka z czerowną papryką i szczypiorkiem gotowa. Smacznego
Autor: joanna1974
Polecamy również
Pasta z pieczonej papryki
Pastę z papryki przygotowałam z zamiarem schowania jej do spiżarni, no ale cóż...najpierw zjedliśmy jeden słoicze...Pasta z ciecierzycy
Pasta z czosnkiem do smarowania pieczywaPasta do chleba z awokado
Smarowidło do pieczywa z awokado i twarogiemPasta z wędzonej makreli
Pasta do pieczywaPasta szprotkowa
Błyskawiczna pasta szprotkowa do smarowania pieczywaZobacz więcej przepisów na: