Pasta z ciecierzycy


Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen

Ilość porcji: 1
Pasta z czosnkiem do smarowania pieczywa
Składniki:
- 200 g ciecierzycy suchej
- 3 ząbki czosnku
- 100 ml oliwy smakowej lub oleju (ja wykorzystałam olej z pomidorów suszonych)
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Ciecierzycę moczyć przez całą noc. Potem ugotować ją do miękkości. Ostudzoną, odcedzoną ciecierzycę zblendować z obranym czosnkiem i oliwą lub olejem.Do smaku dodać sól i pieprz. Podawać na pieczywie.
# Tagi:
Autor: marta625
Polecamy również

Pasta z tuńczyka
Idealna do pieczywa, pasta z tuńczyka, bardzo czesto zastępuję sklepową wedlinę. W moim domu w zasadzie nie ma tygodnia...
Pasta pomidorowa
Podawać na kanapki lub krakersy
Pasta z pieczonej papryki
Pastę z papryki przygotowałam z zamiarem schowania jej do spiżarni, no ale cóż...najpierw zjedliśmy jeden słoicze...
Pasta z ciecierzycy
Pasta z czosnkiem do smarowania pieczywa
Pasta z wędzonej makreli
Pasta do pieczywaZobacz więcej przepisów na:
Pasta

Ostatnio dodane

Warszawa stawia na zdrowie
Warszawa stawia na zdrowie – dieta pudełkowa od Wygodna Dieta pokazuje, że można jeść smacznie, zdrowo, a także oszczędz...
Jak zrobić kluski na parze
Oto jak zrobić domowe kluski na parze. Przepis na pampuchy jest prosty, a efekt wyśmienity. Polecam p...
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Jak najlepiej rozpocząć dzień? Filiżanką ulubionej kawy! Jeśli chcesz co rano rozkoszować się aromatycznym napojem, wybi...
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Hurtownia cukiernicza to nie tylko miejsce, gdzie można nabyć podstawowe składniki, ale także źródło inspiracji....
Pyszne zawijańce z rodzynkami
Oto przepis na pyszne zawijańce z rodzynkami, cynamonowe, bardzo dobre.