Pasta szprotkowa
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen
Ilość porcji: 3
Błyskawiczna pasta szprotkowa do smarowania pieczywa
Składniki:
- 100 g wędzonych szprotek
- 3 plasterki cebuli
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- natka pietruszki
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
1.Szprotkom urwać głowy i ogony. Do miseczki wrzucić szprotki, cebulę, natkę pietruszki. Dosypać troszkę soli i pieprz. Wlać oliwę. Zblendować. Gotową pastą smarować pieczywo.
# Tagi:
Autor: marta625
Polecamy również
Pasta do chleba z awokado
Smarowidło do pieczywa z awokado i twarogiemPasta z wędzonej makreli
Pasta do pieczywaPasta z tuńczyka
Idealna do pieczywa, pasta z tuńczyka, bardzo czesto zastępuję sklepową wedlinę. W moim domu w zasadzie nie ma tygodnia...Pasta z pieczonej papryki
Pastę z papryki przygotowałam z zamiarem schowania jej do spiżarni, no ale cóż...najpierw zjedliśmy jeden słoicze...Hummus z ciecierzycy
Pysznie kremowa pasta z ciecierzycy i sezamu czyli hummus. Popularne danie z kuchni bliskiego wschodu, które na d...Zobacz więcej przepisów na: