- 1 dojrzałe awokado
- kostka twarogu
- sól, pieprz
- trochę oliwy z oliwek lub oleju - opcjonalnie
1. Awokado przekroić, usunąć pestkę, obrać i rozgnieść w misce widelcem.
2. Awokado wymieszać dokładnie z twarogiem.
3. Można podlać troszkę oliwą, jeśli jest za suche.
4. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Pastę z papryki przygotowałam z zamiarem schowania jej do spiżarni, no ale cóż...najpierw zjedliśmy jeden słoiczek, już otworzyłam drugi i coś czuję, że jeszcze dwa pozostałe zostaną zjedzone. Nic na to nie poradzę, że jest tak pyszna. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem. Polecam przepis.
Przeciętna kaloryczność kremu czekoladowego to około 500 kcal w 100g; porcja kremu czekoladowego z awokado (150g) to trochę ponad 300 kcal. Zamiast tony cukrów prostych (uszkadzających naczynia krwionośne), w kremie czekoladowym z awokado znajdziecie tłuszcze - i to najlepsze z najlepszych bo kwasy omega 3!!! Pyszne i zdrowe :)
Polecam bardzo smaczną pastę na kanapki, na śniadanie lub kolację. Wszystkie składniki w tej paście idealnie do siebie pasują. Najlepiej smakuje ze świeżym chrupiącym pieczywem.
Przepis na brownie czyli ciasto czekoladowe jest łatwy, więc warto wypróbować. Brownie pokrojone na kawałki pasuje doskonale do aromatycznej kawy :) Polecam sprawdzony przepis na brownie!