Pasta z kaszy jaglanej i warzyw.
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
1 Ocen
Ilość porcji: 4
Nie od dziś wiadomo że, kasza jaglana jest bardzo zdrowa, warto więc po nią sięgać. Dodam że, jest to również moja ulubiona kasza. Tym razem z jej użyciem przygotowałam pyszną i zdrową pastę do pieczywa, do tego bardzo tanią. Pasta pysznie smakuje ze świeżym i chrupiącym pieczywem. Polecam na śniadanie lub kolację.
Składniki:
1 cebula
1 marchewka
1 pietruszka
pół szklanki kaszy jaglanej
1 łyżka jogurtu naturalnego
koperek suszony ( według uznania )
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
1. Kaszę jaglaną wypłukać w zimnej wodzie, następnie dokładnie osączyć na gęstym sicie. Przełożyć do garnka i zalać gorącą wodą i gotować do miękkości i odparowania całego płynu. Kaszę należy lekko rozgotować. Następnie kaszę dobrze wystudzić.
2. Warzywa obrać, umyć i ugotować do miękkości, wyjąć z wody i ostudzić, następnie zmiksować blenderem na gładką masę.
3. Do warzyw dodać koperek, kaszę, jogurt naturalny, następnie dokładnie wymieszać przyprawiając do smaku solą i pieprzem.
4. Tak przygotowana pasta jest gotowa do podania. Smacznego.
Autor: babeczka35
Polecamy również
Warzywna pasta na kanapki.
Warzywna pasta na kanapki?Czemu nie.Mocno pachnąca i pyszna.Polecam podać ją ze świeżym pieczywem na śniadanie lub kolac...Pasta z kaszy jaglanej i warzyw.
Nie od dziś wiadomo że, kasza jaglana jest bardzo zdrowa, warto więc po nią sięgać. Dodam że, jest to również moj...Zobacz więcej przepisów na: