Pasta z kaszy jaglanej i warzyw.

Pasta z kaszy jaglanej i warzyw.

Ocena:

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Nie od dziś wiadomo że, kasza jaglana jest bardzo zdrowa, warto więc po nią sięgać. Dodam że, jest to również moja ulubiona kasza. Tym razem z jej użyciem przygotowałam pyszną i zdrową pastę do pieczywa, do tego bardzo tanią. Pasta pysznie smakuje ze świeżym i chrupiącym pieczywem. Polecam na śniadanie lub kolację.

Składniki:

1 cebula

1 marchewka

1 pietruszka

pół szklanki kaszy jaglanej

1 łyżka jogurtu naturalnego

koperek suszony ( według uznania )

sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

1. Kaszę jaglaną wypłukać w zimnej wodzie, następnie dokładnie osączyć na gęstym sicie. Przełożyć do garnka i zalać gorącą wodą i gotować do miękkości i odparowania całego płynu. Kaszę należy lekko rozgotować. Następnie kaszę dobrze wystudzić.

2. Warzywa obrać, umyć i ugotować do miękkości, wyjąć z wody i ostudzić, następnie zmiksować blenderem na gładką masę.

3. Do warzyw dodać koperek, kaszę, jogurt naturalny, następnie dokładnie wymieszać przyprawiając do smaku solą i pieprzem.

4. Tak przygotowana pasta jest gotowa do podania. Smacznego.

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy