Nie od dziś wiadomo że, kasza jaglana jest bardzo zdrowa, warto więc po nią sięgać. Dodam że, jest to również moja ulubiona kasza. Tym razem z jej użyciem przygotowałam pyszną i zdrową pastę do pieczywa, do tego bardzo tanią. Pasta pysznie smakuje ze świeżym i chrupiącym pieczywem. Polecam na śniadanie lub kolację.
1 cebula
1 marchewka
1 pietruszka
pół szklanki kaszy jaglanej
1 łyżka jogurtu naturalnego
koperek suszony ( według uznania )
sól i pieprz do smaku
1. Kaszę jaglaną wypłukać w zimnej wodzie, następnie dokładnie osączyć na gęstym sicie. Przełożyć do garnka i zalać gorącą wodą i gotować do miękkości i odparowania całego płynu. Kaszę należy lekko rozgotować. Następnie kaszę dobrze wystudzić.
2. Warzywa obrać, umyć i ugotować do miękkości, wyjąć z wody i ostudzić, następnie zmiksować blenderem na gładką masę.
3. Do warzyw dodać koperek, kaszę, jogurt naturalny, następnie dokładnie wymieszać przyprawiając do smaku solą i pieprzem.
4. Tak przygotowana pasta jest gotowa do podania. Smacznego.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu