Bardzo smaczna pasta na kanapki,pożywna i bardzo syta,bardzo wyrazista w smaku.Do tego tania w przygotowaniu i bardzo zdrowa.Czubryca czerwona jest dość pikantna,więc należy dać jej według uznania.Ja dałam pół łyżeczki.
pół szklanki czerwonej soczewicy
2 marchewki
1 cebula
1 pietruszka
1 kopiasta łyżeczka koncentratu pomidorowego
czubryca czerwona według uznania
sól do smaku
1.Warzywa obrać,umyć,dać do garnka,zalać wodą i ugotować do miękkości,następnie dokładnie odcedzić i dobrze wystudzić.
2.Soczewicę zalać gorącą wodą i ugotować do miękkości,odparować nadmiar płynu.Ugotowaną soczewicę dobrze wystudzić.
3.Warzywa,soczewicę i koncentrat zmiksować blenderem na gładką masę.Przyprawić do smaku solą i czubrycą czerwoną.Gotowe.
Pasta z czerwonej soczewicy i suszonych pomidorów.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu