Uwielbiam różne pasty do pieczywa.Tym razem przygotowałam pastę z czerwonej soczewicy i suszonych pomidorów.Pasta jest bardzo aromatyczna i wyrazista w smaku.Najlepiej smakuje z domowym pieczywem.Dodam też,że jest bardzo syta.
1 szklanka czerwonej soczewicy
6 suszonych pomidorów
1 ząbek czosnku
sól i pieprz do smaku
oliwa z suszonych pomidorów według uznania
dowolne suszone przyprawy:bazylia,koperek,chilli,tymianek,natka pietruszki
1.Soczewicę zalać gorącą wodą,ugotować do miękkości i odparować nadmiar płynu.Dokładnie wystudzić.
2.Do przestudzonej soczewicy dać obrany ząbek czosnku oraz suszone pomidory.Dokładnie zmiksować blenderem na gładką masę.
3.Następnie dodać oliwę z suszonych pomidorów według uznania,tak żeby pasta nie była zbyt sucha,przyprawić do smaku solą,pieprzem i dowolnymi przyprawami.Dokładnie wymieszać.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu