Wystarczy kilka składników a mamy pyszną pastę do pieczywa. Bardzo wyrazistą w smaku. Dodam, że pasty już nie musimy solić, ponieważ ser feta jest słonawy. Polecam na śniadanie lub kolację.
5 suszonych pomidorów
5 dag orzeszków ziemnych
10 dag sera feta
szczypta ziół prowansalskich
1. Orzeszki ziemne uprażyć na suchej i gorącej patelni, następnie dokładnie wystudzić.
2. Ser feta, pomidory suszone, orzeszki i zioła prowansalskie zmiksować blenderem na gładką pastę.
3. Gotową pastę możemy schłodzić w lodówce lub podać od razu.
Pasta z sera feta i zielonych oliwek.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu