Zaletą past na kanapki jest to, że szybko je się przygotowuje. Ta pasta jest znakomita, gotowa dosłownie w kilka minut. Bardzo wyrazista w smaku, dość słona za sprawą sera feta i oliwek. Pachnąca za sprawą aromatycznych ziół prowansalskich i ostra za sprawą czosnku. Tą pastę polecam dla wielbicieli wyrazistych smaków. Najlepiej smakuje ze świeżym chrupiącym pieczywem. Polecam na śniadanie lub kolację.
10 zielonych oliwek
25 dag sera feta ( użyłam półtłustego )
1 łyżka oliwy z oliwek
1 ząbek czosnku
zioła prowansalskie według uznania
pieprz mielony do smaku
1. Czosnek obrać.
2. Oliwki dokładnie osączyć z zalewy.
3. Następnie ser feta, oliwki i czosnek dokładnie zmiksować, dodać oliwę, zioła prowansalskie i pieprz mielony, chwilkę jeszcze zblendować, aż pasta będzie gładka.
4. Pastę można podać od razu po przygotowaniu lub schłodzoną z lodówki.
Pasta z sera feta, suszonych pomidorów i orzeszków ziemnych.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu