Twarogowa pasta z makreli

Twarogowa pasta z makreli

Ocena:

7 Ocen

portions

Ilość porcji: 2

Przepis na twarogowa pasta z makreli jest banalnie prosty! Przygotowanie twarogowej pasty z makreli po pierwsze zajmuję naprawdę mało czasu, po drugie przepis jest tak prosty, że w przygotowaniu twarogowej pasty z makreli śmiało mogą uczestniczyć dzieci. Założę się że taka samodzielnie przygotowana pasta z makreli będzie im smakować o niebo bardziej! :)

Składniki:

  • Makrela wędzona 100 g
  • Twaróg (półtłusty/chudy) 100 g
  • Jogurt naturalny 1 łyżka
  • Cebula 1 duża sztuka
  • Czosnek 1 ząbek
  • Pieprz 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

Przepis na twarogową pastę jest banalnie prosty, a mianowicie...

  1. Cebulę pokroić w kostkę, a czosnek przecisnąć przez praskę
  2. Wszystkie składniki pasty (z wyjątkiem szczypiorku) zblendować lub przecisnąć przez maszynkę do mielenia mięsa
  3. Doprawić do smaku pieprzem i ewentualnie solą

Do gotowej pasty polecam dodać szczypiorek!!! Niebo w gębie :)

Autor: Marta

Polecamy nasze przepisy