Pasta z wędzonej makreli i warzyw

Pasta z wędzonej makreli i warzyw

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Jest to bardzo smaczna pasta z wędzonej makreli i zdrowych warzyw. Możemy ją przygotować na śniadanie lub kolację. Jej przygotowanie nie wymaga dużo pracy. Polecam przepis.

Składniki:

pół wędzonej makreli

kawałek selera

1 cebula

1 pietruszka

2 marchewki

2-3 łyżki majonezu

pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

1. Warzywa należy obrać, umyć i gotować w osolonej wodzie do miękkości, następnie wyjąć z wody i wystudzić.

2. Wystudzone warzywa pokroić w drobną kosteczkę.

3. Rybę należy dokładnie obrać z ości i rozdrobnić widelcem.

4. Pokrojone warzywa wymieszać z rybą i majonezem, przyprawić do smaku pieprzem. Wymieszać dokładnie i gotowe.

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy