Pasta z kaszy jaglanej i jajek.

Pasta z kaszy jaglanej i jajek.

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Ta pasta jest bardzo pyszna i bardzo zdrowa, pożywna i tania w przygotowaniu. Polecam do świeżego pieczywa. Na śniadanie lub kolację.

Składniki:

2 jajka

pół szklanki kaszy jaglanej

pół łyżeczki suszonego koperku

2 łyżki jogurtu naturalnego

szczypiorek według uznania

rzeżucha według uznania

czubryca zielona do smaku

sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

1. Jajka ugotować na twardo, następnie wystudzić, obrać ze skorupek i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

2. Kaszę jaglaną wypłukać w zimnej wodzie, osączyć na gęstym sitku i przełożyć do garnka. Następnie zalać gorącą wodą i gotować do miękkości i wchłonięcia całego płynu. Lekko ją rozgotować.

3. Rzeżuchę i szczypiorek, umyć, dokładnie osuszyć i drobno pokroić.

4. Następnie wymieszać wszystkie składniki: kaszę, jajka, koperek, szczypiorek, rzeżuchę i jogurt naturany. Pastę przyprawić do smaku solą, pieprzem i czubrycą.

5. Pyszna pasta gotowa jest do podania. Smacznego.

Moja rada: Zamiast jogurtu można użyć majonezu, ale wtedy pasta będzie miała więcej kalorii.

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy