Ta pasta jest bardzo pyszna i bardzo zdrowa, pożywna i tania w przygotowaniu. Polecam do świeżego pieczywa. Na śniadanie lub kolację.
2 jajka
pół szklanki kaszy jaglanej
pół łyżeczki suszonego koperku
2 łyżki jogurtu naturalnego
szczypiorek według uznania
rzeżucha według uznania
czubryca zielona do smaku
sól i pieprz do smaku
1. Jajka ugotować na twardo, następnie wystudzić, obrać ze skorupek i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
2. Kaszę jaglaną wypłukać w zimnej wodzie, osączyć na gęstym sitku i przełożyć do garnka. Następnie zalać gorącą wodą i gotować do miękkości i wchłonięcia całego płynu. Lekko ją rozgotować.
3. Rzeżuchę i szczypiorek, umyć, dokładnie osuszyć i drobno pokroić.
4. Następnie wymieszać wszystkie składniki: kaszę, jajka, koperek, szczypiorek, rzeżuchę i jogurt naturany. Pastę przyprawić do smaku solą, pieprzem i czubrycą.
5. Pyszna pasta gotowa jest do podania. Smacznego.
Moja rada: Zamiast jogurtu można użyć majonezu, ale wtedy pasta będzie miała więcej kalorii.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu