Pasta z bakłażana i jabłka przechowywana w lodówce ma gęstą konsystencję i idealnie nadaje się do kanapek czy też makaronów. Równie doskonale pasta z bakłażana i jabłka sprawdza się jako dip do warzyw. Bakłażany w skórce zawierają antocyjany a dokładnie nasuninę, która działa silnie antyutleniająco - m.in. zapobiegając nowotworom.
Przepis na pastę z bakłażana i jabłka
Pasta dobrze smakuje z ogórkami kiszonymi, papryką i pewnie z jeszcze wieloma innymi :)
Melitzanosalata - grecka pasta z bakłażana
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu