Pasta z awokado, groszku zielonego i sera żółtego.

Pasta z awokado, groszku zielonego i sera żółtego.

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Jest to bardzo szybka w przygotowaniu pasta. Na śniadanie lub kolację. Uważam, że najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem. Polecam pastę z awokado, groszku zielonego i sera żółtego.

Składniki:

  • 1 puszka zielonego groszku
  • 1 dojrzałe awokado
  • 10 dag sera żółtego
  • 2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku
  • sok z cytryny

Sposób przygotowania:

Przepis na pastę z awokado, groszku zielonego i sera żółtego:

  1. Groszek dokładnie odsączyć z zalewy.
  2. Ser żólty zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  3. Awokado umyć i osuszyć. Następnie przekroić na pół i usunąć pestkę. Miąższ wyjąć łyżką i skropić sokiem z cytryny.
  4. Groszek i awokado zmiksować blenderem na gładką masę. Dodać ser i majonez, następnie wymieszać przyprawiając do smaku solą i pieprzem.

Pastę z awokado, groszku zielonego i sera żółtego można podawać od razu po przygotowaniu lub schłodzoną z lodówki.

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy