Pascha wielkanocna to deser, bez którego żadna Wielkanoc się nie obejdzie. Nie ma co się dziwić, jak ktoś z kresów, to przepis na paschę wielkanocną ma wdrukowany w geny :) Pascha wielkanocna mojej Mamy jest pyszna, ser rozpływa się w ustach. Po prostu pascha wielkanocna mojej Mamy jest wyjątkowa i mogę ją z czystym sumieniem polecić każdemu. Ostatnio zauważyłam, że podobny przepis na stronie Lidla promują :)
Pascha wielkanocna to deser przygotowywany głównie na wschodzie Polski, gdyż przywędrował z naszymi rodakami z Rosji, tak przynajmniej piszą, ale przecież od setek lat mieszkający na wschodzie Polacy go jedli, więc w sumie nie wiadomo jak to do końca było. Nieistotne, ważne, że pascha wielkanocna dobrze smakuje, dlatego też warto wypróbować przepis:
Pascha wielkanocna, gdy nie jest zbyt wysuszona smakuje wyśmienicie.
Smacznego!
Pascha wielkanocna - jak zrobić
Pascha wielkanocna - przepis na zimno
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu