Parówki w cieście

Parówki w cieście

Ocena: ★

4 Ocen

portions

Ilość porcji: 5

Obfity obiad lub kolacja można najeść się nim do syta, polecam taką formę parówek!

Składniki:

5 parówek
1,20 kg ziemniaków ugotowanych
1 jajko
40 dag mąki ziemniaczanej
olej do smażenia
do smaku sól

Sposób przygotowania:

Ziemniaki mielimy wsypujemy mąkę ziemniaczaną, całe jajko i sól do smaku. Robimy gładką masę jak na kluski śląskie. Dzielimy ją na pięć równych części i formułujemy z niej rulon w środku którego  robimy otwór ręką aby można było włożyć do niego parówkę i zalepić tak zeby jej nie było widać. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na parówki na rumiano.

Autor: aga-27

Polecamy nasze przepisy