Papryka ma wiele walorów (również papryka marynowana), np. zawiera ogromną ilość witaminy C, czerwona zawiera rutynę, bioflawonoidy oraz drogocenny fosfor. Wszystko to wpływa doskonale na nasz układ krwionośny i odpornościowy. Przy okazji wspomnę, że ostra papryka zawiera capsaicynę, która jak wiadomo działa antynowotworowo. Jedzmy jak najwięcej czerwonej papryki podczas sezonu, a na zimę przygotujmy paprykę marynowaną.
Papryka marynowana przygotowanie:
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu