Polecamy dzisiaj:

Dwa sposoby na sernik z bezą

Papryka faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami

print Drukuj
Papryka faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami

Shutterstock.com

liczba porcji Liczba porcji 5
Ocena:
3.1

115 ocen

Papryka faszerowana to danie, które możesz przygotować na obiad, kolację, a nawet zabrać do pracy na lunch. Co więcej, paprykę możesz faszerować na różne sposoby. Moja ulubiona to papryka faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami. Zapraszam do wypróbowania mojej papryki z mięsem mielonym i pieczarkami.

składniki
  • czerwonych papryka - 5 szt.
  • mielone mięso - 300 g
  • ryż - 2 woreczki
  • pieczarki - 5 szt.
  • sól, pieprz, pieprz ziołowy, ostra papryka
  • ser żółty - 150 g
sposób przygotowania

A teraz mój przepis na paprykę faszerowaną mięsem mielonym i pieczarkami:

  1.  Przekrój papryki na pół i wydrąż środek.
  2. Ugotuj ryż w osolonej wodzie.
  3. Mięso mielone podsmaż na patelni i dodaj pokrojone w kostkę pieczarki. Smaż wszystko, aż z pieczarek odparuje sok.
  4. Wymieszaj ryż z mięsem, pieczarkami, przyprawami i nadziewaj uzyskanym farszem  papryki.
  5. Ułóż papryki w głębokim naczyniu żaroodpornym, wlej na dno odrobinę wody lub bulionu.
  6. Przykryj naczynie i wstaw na 40-50 min. do piekarnika.   
  7. Pod koniec pieczenia, wyjmij naczynie i na każdą paprykę połóż łyżkę startego żółtego sera.

Papryka faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami wędruje na chwilę do ostudzenia. Przed podaniem możesz posypać danie natką pietruszki. Papryka faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami doskonale nadaje się do jedzenia również następnego dnia. Smacznego!

Ocena:
3.1
Liczba porcji 5
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Dwa sposoby na sernik z bezą
Gwiazdka

Dwa sposoby na sernik z bezą

Sernik z bezą to fantastyczna wariacja łącząca kruchy spód, kremowe wnętrze sernika i niezwykle słodkie zwieńczenie, jakim jest piankowy top. Można śmiało stwierdzić, że to ulubione ciasto wszystkich Polaków i jest najchętniej przygotowywane na uroczystości. Nie trzeba się zastanawiać dlaczego, bo oprócz fantastycznego smaku, niezwykle pięknie prezentuje się na każdym stole.  Istnieje kilka sposobów na wykorzystanie bezowego wierzchu. Największą popularnością cieszy się tak zwany    sernik z rosą, którego wierzch jest miękki a pod wpływem czasu i temperatury, pojawiają się na nim kropelki słodkiej wody, stanowiąc dodatkową dekorację.
Łatwy przepis na tiramisu
Gwiazdka

Łatwy przepis na tiramisu

Przepis na tiramisu    czyli wspaniały włoski deser. Polecam mój przepis na tiramisu, bo jest naprawdę łatwy. A deser doskonały mozna powiedziec :)
Lazania z mięsem mielonym
Gwiazdka

Lazania z mięsem mielonym

Przepis na lazanię z mięsem mielonym. Efekt przepyszny, polecam przepis na lazanię każdemu. Smacznego :)
Sernik na szpinakowym spodzie
Gwiazdka

Sernik na szpinakowym spodzie

Wielkanoc dla Polaków, to święto kojarzące się wiosną, odrodzeniem i pysznym jedzeniem, którego nie może zabraknąć podczas spotkań z rodziną. Wielokrotnie zastanawiamy się, jakimi smakami możemy zaskoczyć naszych gości, by zachować tradycję, ale również wnieść odrobinę nowoczesności. Pośród klasycznych ciast świąt Wielkiej Nocy, możemy wymienić babki, mazurki, makowce, ale także na liście nie może zabraknąć sernika, jako ciasta o wielu wariacjach. 
Serowe wrapy z boczkiem
Gwiazdka

Serowe wrapy z boczkiem

Doskonały przepis na ketowrapy, keto serowe wrapy z boczkiem. Doskonałe w diecie keto, pyszne i wspaniałe. Polecam  przepis na serowe keto wrapy!
Dobry ten sernik, taki nie za słodki! Przepis na idealny sernik
Gwiazdka

Dobry ten sernik, taki nie za słodki! Przepis na idealny sernik

Przepis na idealny sernik! Delikatne ciasto bananowe połączone z aksamitną twarogową warstwą plus nadzienie w postaci aromatycznych owoców, to coś, czemu ciężko się oprzeć. Słodkie, a przy okazji zdrowe. 
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!