Polecamy dzisiaj:

Ciasto kruche z czereśniami

Paluszki do barszczu

print Drukuj
Paluszki do barszczu

Agnieszka L.

liczba porcji Liczba porcji 50
Ocena:
0.0

0 ocen

Dodatek do barszczu czerwonego! Smaczne kruche i miękkie polecam!

składniki

40 dag maki

1 margaryna

4 łyzki cukru

3 jaja

2 łyzeczki proszku

1 łyzeczka soli

Dodatkowo:

jajo

kminek



sposób przygotowania

Na stolnicę dajemy mąkę pszenną, margarynę, cukier, całe jajka, proszek do pieczenia i sól z podanych skłądników zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy je i wycinamy prostokąty o dłudości 8 centymetrów i szerokości 1 centymetra. Każdy smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy kminkie. Pieczemy na złoty kolor na formie wysmarowanej tłuszczem.

Ocena:
0.0
Liczba porcji 50
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Fileciki pod migdałową panierką
Gwiazdka

Fileciki pod migdałową panierką

Nie ma nic prostszego, łatwego a zarazem pysznego do zrobienia jak kotlety pod migdałową pierzynką.
Ziemniaki z kotlecikami
Gwiazdka

Ziemniaki z kotlecikami

Ciekawy pomysł na faszerowane ziemniaki, małymi kotlecikami mielonymi. Polecam pyszne.
Tostowa zapiekanka z kurczakiem
Gwiazdka

Tostowa zapiekanka z kurczakiem

Zapiekanka na chlebie tostowym z makaronem oraz kurczakiem, którą możemy podać na obiad lub kolacje.
Brownie czekoladowe
Gwiazdka

Brownie czekoladowe

Przepis na brownie czyli ciasto czekoladowe jest łatwy, więc warto wypróbować. Brownie pokrojone na kawałki pasuje doskonale do aromatycznej kawy :) Polecam sprawdzony przepis na brownie!
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!