· 2 serki homogenizowane waniliowe
· 2 ½ szk. mąki pszennej
· 2 łyżeczki proszku do pieczenia
· 4 jajka
· Szczypta soli
· 2 łyżki cukru
· Olej do smażenia
1. Wszystkie składniki mieszamy razem łyżką.
2. Na patelnie wlewamy olej, dość sporo żeby purchle mogły wyrosnąć.
3. Małą łyżeczką nakładamy ciasto na rozgrzany olej i smażymy aż się zarumienią.
Jak ktoś lubi słodkie można posypać cukrem pudrem.
Karnawałowe pączki z kajmakiem
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu