czekolada gorzka 100 gram
zaparzona mocna kawa 1,5 łyżeczki
jajka 3 jajka
orzechy włoskie 3 łyżki
cukier trzcinowy 2 łyżki
śmietana 30 % 150 gram
likier kawowy lub czekoladowy 2 łyżki
Cukier trzcinowy mielimy na puder.Orzechy prażymy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10 – 15 minut.Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki i wrzucamy do miski i topimy w kąpieli wodnej.Uprażone orzechy dodajemy do czekolady, dolewamy śmietankę, kawę, cukier, likier i wszystko miksujemy za pomocą blendera. Dodajemy jajka i miksujemy na gładką masę. Przekładamy do naczynek i wkładamy na godzinę do lodówki ,przed podaniem oprószamy kakao.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu