· 1 szk. octu
· 1 łyżka soli
· 1 opakowanie pieprzu ziołowego
· 5 kg ogórków
· 3 średnie cebule
· 2 szk. cukru
1. Obieramy ogórki i pokroić w grubsze plastry.
2. Obieramy również cebulę i również pokroić w piórka.
3. Składniki mieszamy dokładnie w misce i zostawiamy na 2 godziny.
4. Po 2 godz. przekładamy ogórki wraz z zalewą do słoików, zakręcam.
5. Pasteryzujemy 10 minut.
6. Następnie odwracam dnem do góry i zostawiamy do wystygnięcia.
7. Ogórki gotowe.
8. Smacznego.
Sałatka ziemniaczana do grilla
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu