Polecamy dzisiaj:

Żurek wielkanocny

Ogórki zbójnickie

print Drukuj
Ogórki zbójnickie

Ewelina P

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
3.4

53 ocen

Ogórki konserwowe - wyśmienite, diabelskie, idealne jako zakąska do dań grillowych, od wielu sezonów królują na naszym stole :) Idealne przetwory z ogórków dla grillowiczów ceniących wyjątkowy, wyrazisty, ostry smak.

składniki
  • 3kg ogórków
  • 0,5kg cebuli
  • 2,5 łyżki soli
  • ZALEWA:
  • 3 szklanki octu
  • 3 szklanki cukru
  • SKŁADNIKI DO ZALEWY:
  • 4 łyżeczki pieprzu mielonego
  • 4 łyżeczki ostrej papryki
  • 4 łyżeczki curry
  • 4 łyżeczki gorczycy
sposób przygotowania

Przepis na ogórki konserwowe:

  1. Najpierw ogórki ze skórą kroimy po długości a cebulę w plastry. Wszystko razem mieszamy i solimy, a następnie odstawiamy na 2 godziny.
  2. Składniki na zalewę (cukier + ocet) trzeba zagotować i ostudzić. Następnie dodajemy składniki do zalewy (pieprz, papryka, curry, gorczyca) i dokładnie mieszamy.
  3. Następnie ogórki trzeba powkładać do słoików i zalać zalewą, pasteryzować maksymalnie 10 minut.

Pyszne ogórki konserwowe gotowe. Prawda, że prosty przepis?

SMACZNEGO :] DIABELSKIEGO GRILLOWANIA :)

 

 

 

polecamy
polecamy
ostatnio dodane
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Magiczne Kotlety
Gwiazdka

Magiczne Kotlety

Pieczarki z połaczeniem serka topionego to pyszne nadzienie do schabu.
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
Naleśniki po węgiersku
Gwiazdka

Naleśniki po węgiersku

Przepis na naleśniki z mięsem. Dziś polecam naleśniki z sosem węgierskim. Przepis na naleśniki z mięsem jest prosty, a danie sycące i pyszne. Polecam naleśniki na sycący obiad czy kolację!
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!