Polecamy dzisiaj:

Jabłkowe batoniki zbożowe

Ogórki z papryką na zimę

print Drukuj
Ogórki z papryką na zimę

Beata

liczba porcji Liczba porcji 7
Ocena:
5.0

1 ocena

Przepis na domowe przetwory z ogórków zawsze się przyda. A gdy dodamy do tego jeszcze paprykę to już zupełnie, więc mocno zachęcam, bo przetwory z ogórków i papryki wychodzą bardzo dobre.

składniki
  • ½ kg papryki czerwonej
  • 2 kg ogórków
  • Składniki na zalewę:
  • 4 szk. wody
  • 3 szk. octu
  • 3 szk. cukru
  • 4 łyżki soli
  • 1 łyżka kurkumy
  • Składniki do słoika:
  • Trochę czosnku
  • Kilka ziaren gorczycy
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 2 ziarna pieprzu
  • 2 cebule
sposób przygotowania

Przepis na domowe przetwory z ogórków i papryki w moim wydaniu:      

  1. Najpierw ogórki oraz paprykę myjemy i kroimy w paski, a cebule obieramy i kroimy w piórka.
  2. Następnie wszystkie składniki zalewy gotujemy.
  3. Teraz do każdego słoika wkładamy składniki i układamy ogórki oraz paprykę.
  4. Słoiki zalewamy zalewą i pasteryzujemy 15 minut w 180 °C.
  5. Po wyjęciu odwracamy słoik do góry dnem, a na drugi dzień przenosimy w chłodne miejsce.

Pyszne domowe przetwory z ogórków i papryki gotowe.

Smacznego!

polecamy
polecamy
ostatnio dodane
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Magiczne Kotlety
Gwiazdka

Magiczne Kotlety

Pieczarki z połaczeniem serka topionego to pyszne nadzienie do schabu.
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
Naleśniki po węgiersku
Gwiazdka

Naleśniki po węgiersku

Przepis na naleśniki z mięsem. Dziś polecam naleśniki z sosem węgierskim. Przepis na naleśniki z mięsem jest prosty, a danie sycące i pyszne. Polecam naleśniki na sycący obiad czy kolację!
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!