W sezonie ogórkowym, warto przygotować kilka słoików ogórków.Będą jak znalazł na zimę np. do sałatek, do drugiego dania, lub schrupać prosto ze słoika. A z tego przepisu wychodzą naprawdę bardzo chrupiące. Polecam ten przepis.
Składniki na zalewę:
3 szklanki wody
1 szklanka octu 10 %
10 łyżeczek soli
12 łyżeczek cukru
kilka ziaren ziela angielskiego
kilka liści laurowych
Dodatkowo:
koper ( gałązki )
około 2 kg ogórków
1. Wszystkie składniki zalewy dać do garnka, zagotować i dokładnie wystudzić.
2. Ogórki i koper umyć i bardzo dokładnie wysuszyć.
3. Ogórki i koper układać w słoikach, zalać zalewą i dobrze zakręcić.
4. Słoiki z ogórkami zagotować i gotować 5 minut na małym ogniu od zagotowania.
4. Gotowe wystudzić i przenieść do spiżarni.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu