Polecamy dzisiaj:

Muszle zapiekane ze szpinakiem

Przecier ogórkowy

print Drukuj
Przecier ogórkowy

Beata

liczba porcji Liczba porcji 6
Ocena:
3.0

3 oceny

Przecier jest doskonały do zrobienia zupy ogórkowej.

składniki

·         1 kg ogórków

·         Sól

·         Koper

sposób przygotowania

1.       Ogórki myjemy, obieramy i szatkujemy na tarce o dużych oczkach.

2.       Przekładamy do miski i solimy.

3.       Odstawiamy na godzinę.

4.       Nakładamy do słoików na wierzch układamy koper.

5.       Słoiki zakręcamy i odstawiamy na okres zimowy

 

Tagi: Ogórki
Autor:
Mój blog: Kulinarna Chwila
Ocena:
3.0
Liczba porcji 6
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Fileciki pod migdałową panierką
Gwiazdka

Fileciki pod migdałową panierką

Nie ma nic prostszego, łatwego a zarazem pysznego do zrobienia jak kotlety pod migdałową pierzynką.
Ziemniaki z kotlecikami
Gwiazdka

Ziemniaki z kotlecikami

Ciekawy pomysł na faszerowane ziemniaki, małymi kotlecikami mielonymi. Polecam pyszne.
Tostowa zapiekanka z kurczakiem
Gwiazdka

Tostowa zapiekanka z kurczakiem

Zapiekanka na chlebie tostowym z makaronem oraz kurczakiem, którą możemy podać na obiad lub kolacje.
Brownie czekoladowe
Gwiazdka

Brownie czekoladowe

Przepis na brownie czyli ciasto czekoladowe jest łatwy, więc warto wypróbować. Brownie pokrojone na kawałki pasuje doskonale do aromatycznej kawy :) Polecam sprawdzony przepis na brownie!
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!