Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Przecier ogórkowy

print Drukuj
Przecier ogórkowy

Beata

liczba porcji Liczba porcji 6
Ocena:
2.0

2 oceny

Przecier jest doskonały do zrobienia zupy ogórkowej.

składniki

·         1 kg ogórków

·         Sól

·         Koper

sposób przygotowania

1.       Ogórki myjemy, obieramy i szatkujemy na tarce o dużych oczkach.

2.       Przekładamy do miski i solimy.

3.       Odstawiamy na godzinę.

4.       Nakładamy do słoików na wierzch układamy koper.

5.       Słoiki zakręcamy i odstawiamy na okres zimowy

 

Tagi: Ogórki
Autor:
Mój blog: Kulinarna Chwila
Ocena:
2.0
Liczba porcji 6
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Kurczak marchewkowy z makaronem
Gwiazdka

Kurczak marchewkowy z makaronem

Podawać z makaronem ponieważ tak podana potrawa jest najlepsza
Japońskie śledzie
Gwiazdka

Japońskie śledzie

Cos na Sylwestra
Roladki schabowe dla leniwych
Gwiazdka

Roladki schabowe dla leniwych

Polecam dla zapracowanych, ponieważ szybko się robią
Kapuśniak
Gwiazdka

Kapuśniak

Zwykła prosta a jaka dobra
Jajka w sosie musztardowym
Gwiazdka

Jajka w sosie musztardowym

Stary przepis a jaki dobry.
Powidła zatopione w pierniku
Gwiazdka

Powidła zatopione w pierniku

Ciasto piernikowe szybciutko się robi, jest wilgotne i pyszne
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!