Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Przecier ogórkowy

print Drukuj
Przecier ogórkowy

Beata

liczba porcji Liczba porcji 6
Ocena:
2.0

2 oceny

Przecier jest doskonały do zrobienia zupy ogórkowej.

składniki

·         1 kg ogórków

·         Sól

·         Koper

sposób przygotowania

1.       Ogórki myjemy, obieramy i szatkujemy na tarce o dużych oczkach.

2.       Przekładamy do miski i solimy.

3.       Odstawiamy na godzinę.

4.       Nakładamy do słoików na wierzch układamy koper.

5.       Słoiki zakręcamy i odstawiamy na okres zimowy

 

Tagi: Ogórki
Autor:
Mój blog: Kulinarna Chwila
Ocena:
2.0
Liczba porcji 6
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Bigos naszych Babć
Gwiazdka

Bigos naszych Babć

Bigos można włożyć do słoików, pasteryzować i jak nas zaskoczą Goście, bigos jest jak znalazł.
Barszcz czerwony
Gwiazdka

Barszcz czerwony

mozna podać z makaronem, uszkami
Kopertki z Indyka
Gwiazdka

Kopertki z Indyka

Kopertki każdego Gościa zachwycą.
Żołądki z Indyka z pieczarkami
Gwiazdka

Żołądki z Indyka z pieczarkami

Na  około talerza jak ułożymy ryż a w środek umieścimy żołądki bardzo ładnie to wygląda.
Kebab – Gyros
Gwiazdka

Kebab – Gyros

Potrawa dla leniwych, zapracowanych osób.
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!