Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Przecier ogórkowy

print Drukuj
Przecier ogórkowy

Beata

liczba porcji Liczba porcji 6
Ocena:
3.0

3 oceny

Przecier jest doskonały do zrobienia zupy ogórkowej.

składniki

·         1 kg ogórków

·         Sól

·         Koper

sposób przygotowania

1.       Ogórki myjemy, obieramy i szatkujemy na tarce o dużych oczkach.

2.       Przekładamy do miski i solimy.

3.       Odstawiamy na godzinę.

4.       Nakładamy do słoików na wierzch układamy koper.

5.       Słoiki zakręcamy i odstawiamy na okres zimowy

 

Tagi: Ogórki
Autor:
Mój blog: Kulinarna Chwila
Ocena:
3.0
Liczba porcji 6
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Ogórki kiszone inaczej
Gwiazdka

Ogórki kiszone inaczej

Kiedyś dostałam ogórki a kiszone miałam już zrobione. Postanowiłam żeby było troche odmiany zrobić tak :)
Muffinki z borówkami
Gwiazdka

Muffinki z borówkami

Szybki deser dla niespodziewanych gości :)
Kotleciki zapiekane
Gwiazdka

Kotleciki zapiekane

Przepyszne kotlety zapiekane z sezonowymi wazrywami.
Zrazy nadziewane cukinią
Gwiazdka

Zrazy nadziewane cukinią

Schab zwijamy w przepysznym sosie polecam.
warzywna sałatka zimowa
Gwiazdka

warzywna sałatka zimowa

Zimowa porą brakuje nam warzyw, dlatego warto zrobić zapasy :)
Lasange pyszna w innej wersji
Gwiazdka

Lasange pyszna w innej wersji

Lasange zwinieta w boczku , daje nam wyrazisty smak co sprawia że jest pyszna. Po wyjęciu nie rozpada się :)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!