· 2 ½ kg
· 2 łyżki Chilli
· 3 ½ łyżki soli
· 1 główka czosnku
· 8 łyżek oleju
Składniki na zalewę :
· ½ kg cukru
· 1 ½ szklanki octu 10 %
1. Ogórki myjemy i kroimy wzdłuż, tworząc trójkąty.
2. Ogórki przekładamy do miski, posolić, odstawiamy na 2 godzinki po tym czasie odlewamy wodę z ogórków.
3. Czosnek obieramy, drobno kroimy.
4. Czosnek, Chili, oraz olej dodajemy do ogórków i wszystko dokładnie mieszamy.
5. Zagotować cukier z octem, ostudzić.
6. Układamy ogórki do słoików, zalewamy zalewą, zakręcamy mocno słoiki.
7. Słoiki pasteryzować 15 minut w 180 °C.
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu