ogórki
sól
czonek
chili
cukier
ocet
oliwa
Ogórki 2,5 kg. w zależności od wielkości kroimy w ósemki lub ćwiartki.
Solimy 4 łyżeczki i pozostawiamy na 6 godzin.
Przygotowujemy zalewę 2,5 szkl. cukru mieszam w misce z 4 łyżeczkami chili , 8 łyżeczek oliwy, 1,5 szklanki octu oraz 2 ząbki czosnku:Taką gorącą zalewą zalewamy pokrojone, osolone ogórki i odstawiamy na 12 godzin mieszając od czasu do czasu. Po tym czasie przygotowujemy słoiczki, dobrze jeśli są one wyparzone, nakładamy ogórki i zalewamy zimną zalewą. Tak przygotowane słoiczki z ogórkami wystarczy zakręcić i wywrócić do góry dnem.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu