2 średniej wielkości kiełbaski
1 cebula
1-2 ząbki czosnku
1 małe opakowanie koncentratu pomidorowego lub pomidory krojone w puszce
oliwa do smażenia
2 liście laurowe
sól, pieprz, papryka słodka
majeranek
zielony koperek do posypania
Soję należy wypłukać i moczyć przez ok. 12 godzin. Potem odcedzić, zalać świeżą wodą (tylko żeby soja była przykryta) i gotować do miękkości razem z liśćmi laurowymi.
Cebulę obrać i drobno posiekać. Kiełbasę pokroić w kostkę. Czosnek obrać i przepuścić przez praskę. Na patelni zeszklić cebulkę, dodać kiełbasę i chwilę podsmażyć.Pod koniec smażenia dodać czosnek. Do garnka z soją dodać cebulę z kiełbasą. Dodać koncentrat pomidorowy lub pomidory z puszki, doprawić solą, pieprzem, papryką słodką, majerankiem. Podawać posypaną natką z pietruszki.
Czerwona kapusta duszona z rodzynkami.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu