Składniki na dłoń:
Dodatkowo:
1. W misce mieszamy: mięso mielone, jajko, bułkę tartą, rozgnieciony czosnek i przyprawy.
2. Z masy formujemy dłoń - od razu na blaszczce lub pergaminie, ponieważ dłoń będziemy piec. Najlepiej formować dłoń, przykładając da masy mięsnej własną dłoń z lekko rozszerzonymi palcami.
3. Na koniec każdego palca kładziemy wycięty "paznokieć" z cebuli. Przy "nadgarstku" w mięso wkładamy kawałek pora, który będzie imitował kość.
4. Uformowaną dłoń smarujemy dobrze keczupem i obkładamy plasterkami sera żółtego.
5. Pieczemy w piekarniku - 180 stopni C, termoobieg, około pół godziny. "Dłoń" powinna lekko się przypiec przy paznokciach, a "skóra" z sera lekko pomarszczyć.
6. Dłoń podajmy na piure z ziemniaków i dowolną surówką.
Czerwona kapusta duszona z rodzynkami.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu