Pyszna propozycja na obiad, taka nietypowa propozycja z rodzynkami. Polecam spróbować.
1 duże jabłko
1 niewielka główka czerwonej kapusty
10 dag rodzynek
1 łyżka octu jabłkowego
masło do smażenia
gałka muszkatołowa mielona według uznania
biały pieprz mielony do smaku
sól do smaku
1. Z kapusty usuwam wierzchnie liście. Następnie drobno siekam. Przekładam do garnka, zalewam gorącą wodą i gotuję do miękkości. Gdy będzie miękka odcedzam nadmiar wody.
2. Do miękkiej kapusty dodaję rodzynki, masło, ocet i jabłko obrane i starte na tarce o dużych oczkach. Całość duszę przez kilka minut cały czas mieszając. W między czasie przyprawiam do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
3. Gdy kapusta jest gotowa podaję ją jako dodatek do drugiego dania. Życzę smacznego.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu