Jest to pyszna przekąska. Smakuje na ciepło jak i na zimno. Podczas jedzenia jest wyczuwalny smak orzeszków. Polecam.
Ciasto na naleśniki:
2 szklanki mleka
2 jajka
szczypta proszku do pieczenia
pół łyżeczki soli
około 1 szklanka mąki pszennej
Nadzienie serowe:
sól i pieprz do smaku
suszony tymianek według uznania
kilka gałązek natki pietruszki
2 łyżki drobno posiekanych orzeszków ziemnych solonych
5 dag startego żółtego sera
25 dag sera białego
Dodatkowe składniki:
3 łyżki drobno posiekanych orzeszków ziemnych solonych
5 dag startego żółtego sera
masło do posmarowania formy
olej do smażenia
1. Naleśniki: Składniki ciasta miksujemy na gładkie bez grudek ciasto, stopniowo wsypując mąkę. Jeżeli ciasto wyjdzie nam zbyt rzadkie należy dodać jeszcze mąki, a gdy zbyt gęste dodajemy mleka. Z przygotowanego ciasta smażymy naleśniki na rozgrzanym oleju, po kilka chwil z każdej strony.
2. Nadzienie: Ser biały mieszamy z serem żółtym, dodajemy orzeszki, drobno pokrojoną natkę pietruszki i przyprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem.
3. Następnie naleśniki smarujemy przygotowanym farszem, zawiajmy ruloniki, następnie kroimy je w kilku centymetrowe roladki.
4. Formę do zapiekania smarujemy dokładnie masłem, układamy w niej roladki, następnie posypujemy je orzeszkami i serem żółtym.
5. Tak przygotowane roladki zapiekamy około 10 minut w temperaturze 170 stopni.
6. Gotowe podajemy. Smacznego.
Naleśniki z twarogiem przykryte bezą
Czekoladowe naleśniki z serkiem
Naleśniki z serem i truskawkami
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu