Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Naleśniki pieczarkowe w sosie beszamelowym

print Drukuj
Naleśniki pieczarkowe w sosie beszamelowym

Beata

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
0.0

0 ocen

Mozna przygotować dzień wcześniej .

składniki

Ciasto naleśnikowe:

·       400 g mąki pszennej

·       200 ml wody gazowanej

·       200 ml mleka

·       Szczypta soli

·       2 łyżki oleju

·       3 jajka

Farsz:

·       ½ kg pieczarek

·       Cebula

·       1 łyżka śmietany

·       15 dag sera żółtego

·       Sól

·       Pieprz

·       Olej do smażenia

Sos:

·       2 łyżki masła

·       2 łyżki mąki pszennej

·       1 szk. mleka

·       10 dag sera żółtego

·       Pieprz

·       Gałka muszkatołowa

sposób przygotowania

1.   Wszystkie składniki na ciasto miksujemy i smażmy naleśniki.

2.   Cebulę obieramy i kroimy w kostkę następnie prużymy na rozgrzanym oleju.

3.   Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki, przyprawiamy pieprzem oraz solą.

4.   Dodajemy połowę  sera startego na tarce o dużych oczkach oraz śmietanę.

5.   Farsz nakładamy na każdy placek naleśnikowy i składamy w kwadraty.

6.   Naleśniki układamy w naczyniu żaroodpornym.

7.   W garnku rozpuszczamy masło.

8.   Dodajemy mąkę i mieszamy żeby nie powstały nam grudki.

9.   Następnie wsypujemy pieprz, gałkę muszkatołową.

10.        Wlewamy mleko.

11.        Na koniec dodajemy drugą połowę sera żółtego, chwilę gotujemy.

12.        Sosem polewamy naleśniki.

13.        Zapiekamy 20 minut w 180˚C.

14.        Naleśniki gotowe.

15.        Smacznego.

Ocena:
0.0
Liczba porcji 4
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Szparagi zapiekane w sosie beszamelowym
Gwiazdka

Szparagi zapiekane w sosie beszamelowym

Jak przygotować szparagi? Takie pytania, gdy sezon na szparagi pojawiają się non stop a ja odpowiadam tak: szparagi zapiekane w sosie beszamelowym, czyli szparagi pod beszamelem. Przepis na szparagi w takim wydaniu jest prosty, a wyniki zadziwiające, po prostu niebo w gębie! Polecam mój przepis na zapiekane szparagi pod sosem beszamelowym, na pewno nie będziecie żałować! :)
Szparagi z sosem holenderskim
Gwiazdka

Szparagi z sosem holenderskim

Sezon na szparagi nie trwa zbyt długo, więc warto jak najlepiej go wykorzystać :) Przepis na sos holenderski jest prosty a szparagi w towarzystwie sosu holenderskiego będą naprawdę niezapomnianym przeżyciem kulinarnym! Sprawdźcie mój przepis na szparagi w sosie holenderskim! Ja akurat lubię białe szparagi, ale można użyć też zielonych, co kto lubi :)
Koszyczki nadziewane farszem drobiowo pieczarkowym.
Gwiazdka

Koszyczki nadziewane farszem drobiowo pieczarkowym.

makaronowe koszyczki zanurzone w soie zapewne każdy lubi ;-)
Schab z pieczarkami i kapustą
Gwiazdka

Schab z pieczarkami i kapustą

Schab nadziewany kiszoną kapustą z sosem grzybowym
Kurczak z warzywami w cukierku
Gwiazdka

Kurczak z warzywami w cukierku

Przepis na pierś z kurczaka. Fajna propozycja dla zachęcenia do jedzenia dzieci ale dorośli również zjedzą z apetytem. Polecam mój przepis na obiad z kurczaka!  
Bananowe racuszki
Gwiazdka

Bananowe racuszki

Przepyszny deser, znika szybko.
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!