Z tego przepisu wychodzi spora porcja musu, więc na początek można spróbować zrobić go z połowy porcji. Idealny na deser lub podwieczorek.
1 szklanka kaszy jaglanej
2 łyżki miodu prawdziwego
2 małe banany
2-3 łyżki kakao
sok z cytryny według uznania
ewentualnie cukier do smaku
1. Kaszę jaglaną dokładnie wypłukać w zimnej wodzie i osączyć. Przełożyć do garnka, zalać gorącą wodą i gotować do miękkości i wchłonięcia całego płynu. Następnie kaszę dokładnie wystudzić.
2. Do zimnej kaszy dać obrane banany, kakao, miód i sok z cytryny, całość zmiksować blenderem na gładką jednolitą masę.
3. Mus można ewentualnie dosłodzić cukrem lub dodać więcej kakao. Smacznego.
Dobry ten sernik, taki nie za słodki! Przepis na idealny sernik
Fileciki pod migdałową panierką
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu