Mus z kaszy jaglanej, bananów i kakao.


Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
1 Ocen

Ilość porcji: 6
Z tego przepisu wychodzi spora porcja musu, więc na początek można spróbować zrobić go z połowy porcji. Idealny na deser lub podwieczorek.
Składniki:
1 szklanka kaszy jaglanej
2 łyżki miodu prawdziwego
2 małe banany
2-3 łyżki kakao
sok z cytryny według uznania
ewentualnie cukier do smaku
Sposób przygotowania:
1. Kaszę jaglaną dokładnie wypłukać w zimnej wodzie i osączyć. Przełożyć do garnka, zalać gorącą wodą i gotować do miękkości i wchłonięcia całego płynu. Następnie kaszę dokładnie wystudzić.
2. Do zimnej kaszy dać obrane banany, kakao, miód i sok z cytryny, całość zmiksować blenderem na gładką jednolitą masę.
3. Mus można ewentualnie dosłodzić cukrem lub dodać więcej kakao. Smacznego.
Autor: babeczka35
Polecamy również

Mus z kaszy jaglanej, bananów i kakao.
Z tego przepisu wychodzi spora porcja musu, więc na początek można spróbować zrobić go z połowy porcji. Idealny n...Zobacz więcej przepisów na:
Mus z kaszy jaglanej

Ostatnio dodane

Warszawa stawia na zdrowie
Warszawa stawia na zdrowie – dieta pudełkowa od Wygodna Dieta pokazuje, że można jeść smacznie, zdrowo, a także oszczędz...
Jak zrobić kluski na parze
Oto jak zrobić domowe kluski na parze. Przepis na pampuchy jest prosty, a efekt wyśmienity. Polecam p...
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Jak najlepiej rozpocząć dzień? Filiżanką ulubionej kawy! Jeśli chcesz co rano rozkoszować się aromatycznym napojem, wybi...
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Hurtownia cukiernicza to nie tylko miejsce, gdzie można nabyć podstawowe składniki, ale także źródło inspiracji....
Pyszne zawijańce z rodzynkami
Oto przepis na pyszne zawijańce z rodzynkami, cynamonowe, bardzo dobre.