Muffinki, które smakują wyśmienicie. Ciasto biszkoptowe idealnie komponuje się z nadzieniem.
- 3 łyżczki cukru
- 3 jajka
- 3 łyżki mąki pszennej
- szczypta soli
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Polewa:
- 3 łyżki cukru
- 3 łyżki kakao
- 3 łyżki margaryny
- odrobina gorącej wody
1. Dzień wcześniej trzeba przygotować polewę: kakao i cukier mieszać w garnku z odrobiną gorącej wody. Dodać margarynę i gotować chwilkę na małym ogniu. Jak będzie gęsta ostudzić i włożyć do lodówki.
Ciasto:
1. Białka ze szczyptą soli ubijać na sztywno.
2. Wsypać cukier i chiwlę ubijać.
3. Dodać żółtka i chwilę ubijać.
4. Wsypać mąkę i proszek do pieczenia, delikatnie wymieszać.
5. Z gęstej polewy (przygotowanej wcześniej) uformować 12 kuleczek.
6. Do formy do pieczenia muffinek włożyć papilotki
7. Po łyżce ciasta wlać do foremek.
8. Dać kuleczkę z polewy.
9. Przykryć łyżką ciasta.
10. Piec w 170 stopniach do zrumienienia przez około 25-30 minut.
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu