4 łyżki oleju
4 łyżki mleka
2 jajka
szczypta soli
pół łyżeczki cynamonu
2 łyżeczki proszku do pieczenia
pół szklanki cukru
pół szklanki otrębów pszennych
pół szklanki płatków owsianych
1 szklanka mąki pszennej
1. Suche składniki mieszamy dokładnie w misce.
2. Mokre składniki przekładamy do osobnej miski i roztrzepujemy trzepaczką.
3. Następnie mokre i suche składniki mieszamy razem dokładnie za pomocą łyżki.
4. Ciasto przekładamy do formy do pieczenia muffinek.
5. Następnie pieczemy około 25 minut w temperaturze 180 stopni. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone.
5. Studzimy i podajemy.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu