Muffinki krówkowe

Muffinki krówkowe

Ocena: ★

3 Ocen

portions

Ilość porcji: 12

Pyszne muffinki krówkowe. Nie można im się oprzeć, gdy weźmiesz jedną masz od razu ochotę na drugą. Idealne dla wielbicieli krówek.

Składniki:

  • gotowa polewa krówkowa
  • 10 sztuk krówek
  • 1,5 szklanki mąki tortowej
  • 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 2 łyżeczki kakao
  • 1 jajko
  • 4 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Przepis na muffinki krówkowe:

  1. Najpierw trzeba obie mąki, cukier puder, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, kakao wsypać do miski.
  2. Krówki (5 sztuk) pokroić i dodać do miski.
  3. Jajko, mleko i olej roztrzepać i wlać do miski.
  4. Wszystkie składnkiki wymieszać na jednolitą masę.
  5. Ciasto przełożyć do foremki do pieczenia muffinek (można użyć papierowych papilotek)
  6. Piec przez około 25 minut w 180 stopniach do zrumienienia. 
  7. Muffinki ostudzić.
  8. Polewę przygotować według przepisu na opakowaniu. Posmarować nią muffinki.
  9. Następnie udekorować pokrojonymi krówkami. 

Muffinki krówkowe gotowe. Smacznego:))

Autor: Elisa

Polecamy nasze przepisy