- 2 jajka
- 0,5 szklanki cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 łyżki oleju
- 2 łyżki kakako
- 0,5 szklanki mleka
- tabliczka czekolady
- 1,5 szklanki mąki tortowej
- bita śmietana
1. Najpierw trzeba ubić jajka z cukrem na puszystą masę.
2. Następnie wlać do tego olej i wszystko ubić.
3. Potem dodać kakao, chwilę ubijać.
4. Dodać proszek do pieczenia i mąkę, wlać mleko.
5. Z kolei wszystko zmiksować na gładkie ciasto.
6. Po łyżce ciasta wlać do foremek na muffinki.
7. Do każdej foremki dać kostkę czekolady.
8. Potem trzeba przykryć łyżką ciasta.
9. Piec w temperaturze 170 stopni przez 25-30 minut.
10. Udekorować bitą śmietaną
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu