Ciasto na muffinki:
2 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej
12 dag mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanka suchego zmielonego maku
pół szklanki cukru
3 jajka
Dodatkowo:
pół tabliczki białej czekolady ( 5 dag )
1. Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie stopniowo wsypujemy cukier i dokładnie ubijamy, następnie dodajemy żółtka i chwilę ubijamy, na koniec dodajemy obie mąki, proszek i mak, całość dokładnie mieszamy.
2. Tak przygotowane ciasto przekładamy do formy do pieczenia mufinek używając dodatkowo papierowe papilotki.
3. Następnie pieczemy około 25 minut w temperaturze 180 stopni. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone.
4. Czekoladę łamiemy na małe kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dekorujemy nią mufinki. Gotowe i smacznego.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu