Polecamy dzisiaj:

Fasola szparagowa z kiełbasą

Młoda kapusta duszona z warzywami.

print Drukuj
Młoda kapusta duszona z warzywami.

Izabela S.

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
0.0

0 ocen

Pyszna i aromatyczna. Idealna na obiad.

składniki

1 pietruszka

2 marchewki

2 cebule

1 główka młodej kapusty

sól i pieprz do smaku

2 kopiaste łyżeczki przyprawy do dań z kapusty

koperek świeży według uznania

5 kopiastych łyżeczek koncentratu pomidorowego

olej do smażenia

sposób przygotowania

1. Marchewki, pietruszkę i cebule należy obrać i umyć, następnie cebule pokroić w kostkę, a marchewki i pietruszkę należy zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

2. Z kapusty należy usunąć wierzchnie brzydkie liście, następnie oczyszczoną kapustę drobno pokroić, wypłukać i dokładnie odsączyć z wody.

3. Do garnka wlać olej i rozgrzać, wrzucić cebulę i przesmażyć lekko ją rumieniąc, do cebuli dodać starte warzywa i jeszcze chwilę przesmażyć cały czas mieszając. Następnie dodać pokrojoną kapustę, całość podlać niewielką ilością gorącej wody i dusić do miękkości i odparowania całego płynu.

4. Gdy składniki będą miękkie dodać posiekany koperek, koncentrat pomidorowy i przyprawę, dusić jeszcze kilka minut cały czas mieszając i przyprawiając do smaku solą i pieprzem.

5. Kapusta jest gotowa do podania. Smacznego.

Ocena:
0.0
Liczba porcji 4
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Zupa cebulowa
Gwiazdka

Zupa cebulowa

Przepis na zupę cebulową, pyszną i zdrową. Zupa cebulowa dobra na kaca? Trzeba wypróbować ten przepis kuchni francuskiej :) 
Przepis na ciasto marchewkowe
Gwiazdka

Przepis na ciasto marchewkowe

Pyszne ciasto marchewkowe, jesienny przebój, którego nie może zabraknąć na naszym stole. Polecam   przepis na ciasto marchewkowe.
Idealny sernik na jesień
Gwiazdka

Idealny sernik na jesień

Za oknem już prawdziwa jesień. To czas ciepłych i aromatycznych naparów, imbiru, herbat i wszystkiego, co nas rozgrzeje w chłodne dni. Więcej czasu spędzamy teraz w domu, dlatego warto umilić sobie ten jesienny czas słodkim akcentem. Jesień to również okres na konkretne owoce i warzywa. Na targach widoczne są jabłka, gruszki i dynie. Dynia to niemal symbol październikowego miesiąca, za sprawą czasu występowania oraz Halloween, które świętowane jest na koniec miesiąca. Zachęcamy Was do przygotowania pysznego sernika dyniowego, który sprawdzi się idealnie na podwieczorek czy na imprezę.
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Gwiazdka

Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu

Jak ugotować brokuła? Jakie właściwości ma brokuł? Dlaczego warto jeść brokuły? zapraszamy do naszego artykułu o tym pysznym i zdrowym warzywie 
Dwa sposoby na sernik z bezą
Gwiazdka

Dwa sposoby na sernik z bezą

Sernik z bezą to fantastyczna wariacja łącząca kruchy spód, kremowe wnętrze sernika i niezwykle słodkie zwieńczenie, jakim jest piankowy top. Można śmiało stwierdzić, że to ulubione ciasto wszystkich Polaków i jest najchętniej przygotowywane na uroczystości. Nie trzeba się zastanawiać dlaczego, bo oprócz fantastycznego smaku, niezwykle pięknie prezentuje się na każdym stole.  Istnieje kilka sposobów na wykorzystanie bezowego wierzchu. Największą popularnością cieszy się tak zwany    sernik z rosą, którego wierzch jest miękki a pod wpływem czasu i temperatury, pojawiają się na nim kropelki słodkiej wody, stanowiąc dodatkową dekorację.
Łatwy przepis na tiramisu
Gwiazdka

Łatwy przepis na tiramisu

Przepis na tiramisu    czyli wspaniały włoski deser. Polecam mój przepis na tiramisu, bo jest naprawdę łatwy. A deser doskonały mozna powiedziec :)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!