Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

migdałowy torcik

print Drukuj
migdałowy torcik

joanna1974

liczba porcji Liczba porcji 10
Ocena:
0.0

0 ocen

pyszny tort na bazie biszkoptu z kakao, z masą ze słodkiej śmietanki i serka mascarpone

składniki


biszkopt ciemny okrągły  1 szt


serek mascarpone 400 gr


śmietana 30 % 200 gr

cukier puder 3 łyżki


dżem wiśniowy 1 słoik


płatki migdałowe 300 gr


wiśniówka 1/3 szklanki

sposób przygotowania
  1. biszkopt przekroić na 3 krążki
  2. śmietanę ubić na sztywno z cukrem
  3. mascarpone przełożyć do miski ,małymi porcjami dodawać śmietanę
  4. pierwszy krążek biszkoptu  nasączyć wiśniówką ,posmarować dżemem, nałożyć porcje masy, posypać płatkami
  5. ułożyć drugi nasączyć ,posmarować masą, posypać płatkami  na to 3 krążek nasączony ,lekko przygnieść
  6. posmarować resztą masy górę i boki tortu
  7. obsypać boki uprażonymi płatkami migdałowymi
  8. udekorować listkami  mięty
  9. schłodzić
Ocena:
0.0
Liczba porcji 10
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Kurczak marchewkowy z makaronem
Gwiazdka

Kurczak marchewkowy z makaronem

Podawać z makaronem ponieważ tak podana potrawa jest najlepsza
Japońskie śledzie
Gwiazdka

Japońskie śledzie

Cos na Sylwestra
Roladki schabowe dla leniwych
Gwiazdka

Roladki schabowe dla leniwych

Polecam dla zapracowanych, ponieważ szybko się robią
Kapuśniak
Gwiazdka

Kapuśniak

Zwykła prosta a jaka dobra
Jajka w sosie musztardowym
Gwiazdka

Jajka w sosie musztardowym

Stary przepis a jaki dobry.
Powidła zatopione w pierniku
Gwiazdka

Powidła zatopione w pierniku

Ciasto piernikowe szybciutko się robi, jest wilgotne i pyszne
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!