Polecamy dzisiaj:

Muszle zapiekane ze szpinakiem

Mięso szynkowe na obiad

print Drukuj
Mięso szynkowe na obiad

Agnieszka L.

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
5.0

2 oceny

Pyszne mięso wieprzowe z kapustą kiszoną! Takie obiady są najlepsze!

składniki

50 dag mięsa szynkowego wieprzowego
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
1 łyżka masła
Do smaku jarzynka
Surówka:
20 dag kiszonej kapusty
1 marchew
3 łyżki oleju
1 cebula
Sól i pieprz do smaku
Szczypiorek cienki

sposób przygotowania

Mięso wieprzowe kroimy w kostkę o jednym centymetrze grubości. Mięso przekładamy do garnka i zalewamy niewielką ilością wody. Dodajemy paprykę w proszku, jarzynkę lub vegetę i przeciśnięty przez praskę czosnek.

W tym czasie robimy surówkę:

Kapustę kiszoną siekamy drobniej. Marchewkę skrobiemy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy do kapusty. Cebulę siekamy dodajemy do surówki wraz z olejem i całość przyprawiamy. Danie podajemy z surówką i ziemniakami. 

Tagi: Obiady, Mięso
Autor:
Ocena:
5.0
Liczba porcji 4
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Fileciki pod migdałową panierką
Gwiazdka

Fileciki pod migdałową panierką

Nie ma nic prostszego, łatwego a zarazem pysznego do zrobienia jak kotlety pod migdałową pierzynką.
Ziemniaki z kotlecikami
Gwiazdka

Ziemniaki z kotlecikami

Ciekawy pomysł na faszerowane ziemniaki, małymi kotlecikami mielonymi. Polecam pyszne.
Tostowa zapiekanka z kurczakiem
Gwiazdka

Tostowa zapiekanka z kurczakiem

Zapiekanka na chlebie tostowym z makaronem oraz kurczakiem, którą możemy podać na obiad lub kolacje.
Brownie czekoladowe
Gwiazdka

Brownie czekoladowe

Przepis na brownie czyli ciasto czekoladowe jest łatwy, więc warto wypróbować. Brownie pokrojone na kawałki pasuje doskonale do aromatycznej kawy :) Polecam sprawdzony przepis na brownie!
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!