Mięso szynkowe na obiad

Mięso szynkowe na obiad

Ocena: ★

2 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Pyszne mięso wieprzowe z kapustą kiszoną! Takie obiady są najlepsze!

Składniki:

50 dag mięsa szynkowego wieprzowego
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
1 łyżka masła
Do smaku jarzynka
Surówka:
20 dag kiszonej kapusty
1 marchew
3 łyżki oleju
1 cebula
Sól i pieprz do smaku
Szczypiorek cienki

Sposób przygotowania:

Mięso wieprzowe kroimy w kostkę o jednym centymetrze grubości. Mięso przekładamy do garnka i zalewamy niewielką ilością wody. Dodajemy paprykę w proszku, jarzynkę lub vegetę i przeciśnięty przez praskę czosnek.

W tym czasie robimy surówkę:

Kapustę kiszoną siekamy drobniej. Marchewkę skrobiemy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy do kapusty. Cebulę siekamy dodajemy do surówki wraz z olejem i całość przyprawiamy. Danie podajemy z surówką i ziemniakami. 

Autor: aga-27

Polecamy nasze przepisy