Tradycyjne mielone

Tradycyjne mielone

Ocena:

8 Ocen

portions

Ilość porcji: 5

Kotlety mielone, jakie powinna umieć zrobić każda gospodyni (i gospodarz;)). Polecam przepis na mielone.

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • 1 kajzerka
  • sól
  • pieprz
  • 4 łyżki bułki tartej
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Przepis na mielone:

  1. Kupujemy mięso mielone wołowo- wieprzowe, łączymy je z jajkiem.
  2. Bułkę namaczamy w wodzie, kiedy zmięknie, dodajemy ją do mięsa.
  3. Obieramy, kroimy cebulę w drobną kostkę, podsmażamy. Dodajemy do mięsa. Solimy, dodajemy pieprzu.
  4. Formujemy kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej i obsmażamy z obydwu stron (ok.10-15 smażenia w sumie).

Tradycyjne mielone gotowe.

Smacznego!

Autor: Mniam

Polecamy nasze przepisy