Mielone po węgiersku
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
2 Ocen
Ilość porcji: 12
Kto z nas nie jadł kotletów mielonych? W naszej kuchni to jedno z najbardziej popularnych dań. Dzisiaj, dla odmiany, proponuję kotlety mielone po węgiersku. Bardzo dobre na imprezkę:))
Składniki:
- ½ kg mięsa mielonego
- przyprawa do kotletów mielonych knorr
- 2 jajka
- cebulka
- bułka tarta
- ogórek kiszony
- żółty ser
- papryka konserwowa
- sos Łowicza węgierski
- sól
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Przepis na kotlety mielone po węgiersku:
- Wyrabiamy mięso mielone, jajka, cebulka (drobno pokrojona), przyprawa do kotletów mielonych knorra, sól, trochę bułki.
- Po wyrobieniu formujemy kotleciki do środka wkładając żółty ser, ogórek kiszony, paprykę konserwową.
- Tak przygotowane kotlety panierujemy w bułce tartej i smażymy na oleju. Następnie układamy w naczyniu i polewamy rozgrzanym sosem.
Kotlety mielone po węgiersku gotowe. Smacznego;)
Autor: maalikaa
Polecamy również
Sznycle z serem
To sprawdzony przepis na sznycle z żółtym serem. W Małopolsce na kotlety mielone mówi się sznycle, stąd na...Jajko na mielonym
Przepis na pyszny marchewkowy mielony z jajeczkiem:) Fajny, wyrazisty, ciekawy smak:) Takze polecam sprawdzony przepis n...Proste kotlety mielone
Kotlety mielone mogą być zmorą ze szkolnej stołówki, albo niezrównanym smakiem domowego obiadu. Proponuję...Kotleciki z mięsa mielonego z cukinią i miętą
malutkie złote kuleczki ,idealne jako przekąska na przyjęcia w ogrodzieKotlet Mielony z sadzonym jajkiem
Jeśli znudził się Wam tradycyjny mielony, to wystarczy jeden składnik i nasza potrawa nabiera barw w wyglądzie jak r&oac...Zobacz więcej przepisów na: